Следвайте ни

Светофар регулира движението до свлачището при Асенова крепост

Шофьорите да преминават с повишено внимание по пътя Асеновград - Лясково

viber icon

Поставена е светофарната уредба, която да регулира движението при свлачището под НПК Асенова крепост. Ресорният заместник-кмет на Асеновград инженер Стоян Димитров инспектира функционирането й на място.

Въвежда се временна организация на движението по пътя Асеновград - Лясково. Функционирането на светофара е синхронизирано съгласно циклограма, одобрена от КАТ – Пловдив. Светофарът има поставени два модула – в двата края на свлечения участък. Уредбата ще регулира движението до окончателното приключване на ремонтните дейности по укрепване на свлачището и възстановяване на пътния участък.

Дължината на свлечената отсечка близо 80 метра. Светофарите са поставени на около 150 метра отдалеченост на места с добра видимост и прав участък от пътя. Целта е да се избегнат възможни предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия. В района на свлачището са поставени и необходимите обозначителни и предупредителни знаци. Общинското ръководство призовава водачите да шофират с повишено внимание по пътя Асеновград – Лясково и да спазват пътната сигнализация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?