46

Светкавична реакция! Намериха за часове жена, изгубила се в планината

Попаднала в труднодостъпна местност

Кметът на асеновградското с. Нареченски бани Димитър Бакалски, ловци и полицаи бяха събрани по тревога в спасителна акция. 69-годишна жена, която отишла на почивка в курортното място, се загубила високо в планината. Не е пострадала, намерена е жива и здрава, часове по-късно, благодарение на бързата реакция на доброволците и униформените. Жената е жител на с. Анево, общ. Сопот.

Улисана в разговор по телефона с дъщеря си, неусетно навлязла навътре в гъстата гора, достигайки до трудно достъпно дере. Докато, в един момент, мобилното устройство вече нямало обхват. Осъзнавайки, че се е изгубила, тя успяла да се изкачи до място, на което да намери връзка и да потърси помощ. Позвънила на 112, като първите инструкции, които получила от полицейския служител на РУ – Асеновград, били да остане там, където е и да не разговаря с никого, за да пести батерията на телефона. Двама полицаи незабавно се свързали с Бакалски.

Ситуацията се разиграла през изминалата събота вечер (24 септември). Първото позвъняване от служителите на реда до кмета на селото постъпило около 21:30 ч. Той, на свой ред, потърсил помощ от Ловна дружина №2. Междувременно, телефонът на изгубената жена бил локализиран и така станало ясно точното й местонахождение – в планината между с. Нареченски бани, кв. „Наречен“ и с. Добралък.

Общо 8 души се включили в спасителната акция, водени от кмета Бакалски, която приключила около 01:00 ч. след полунощ. Час и половина отнело на доброволния отряд, само в едната посока, за да стигне пеша до жената в трудно достъпния терен. Когато се уверили, че тя е добре, всички заедно потеглили обратно към най-близкото населено място. 69-годишната жена отправила хиляди благодарности към своите спасители, а случилото се остава в историята, като добрият пример за човешко отношение и готовност за оказване на помощ безвъзмездно.

Оцени новината

Оцени новината
4.9/5 от 7 оценки
4.9/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
mess

mess

27.09.2023 | 20:00

Това е по-добро от всяка виагра. .Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----- https://marketl.ink/biocos

Отговори
0 0
Баба

Баба

27.09.2023 | 18:44

С какьв акьл трьгва сама?

Отговори
0 0
ЯДОСАН

ЯДОСАН

27.09.2023 | 14:37

БЕЗОТГОВОРНИ ХОРА!

Отговори
5 1
ЯДОСАН

ЯДОСАН

27.09.2023 | 14:37

ТАКИВА ЗАСЛУЖАВАТ ДА ГИ ЯДАТ МЕЧКИТЕ....КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ ПАТИЦИТЕ СМОТАНИ....СЕГА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА УДОВОЛСТВИЕТО ....ПРО.СТА.КИНИ.

Отговори
6 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?