1553

Стотици сведоха глави пред лика на Левски в Мулдавския манастир

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, наред със стотици жители и гости на общината, се преклониха пред лика на Васил Левски. Градоначалникът участва в походът поклонение, провеждащ се ежегодно в памет на Апостола на българската свобода, до манастир „Св. Петка - Мулдавска“, съобщиха от общината.

„Днес няма българин, който да не трепва, щом чуе името на Апостола! Но да го помним и славим не е достатъчно. Нужно е да прозрем заветите му и уроците, които историята ни дава за живота му. Нека отстояваме ценностите – християнски, общочовешки и морални. Да отстояваме правата си. Да бъдем единни. Така ще докажем, че сме достойни да го славим. Дължим го на децата на Асеновград!“, посочи кметът д-р Христо Грудев.

151 години безсмъртие, отбелязаха всички миряни, пристигнали в Обителта, за да сведат глави пред най-великия. Пред паметната плоча на Дякона асеновградски свещеници отслужиха панихида. Възпитаници на ОУ „Ангел Кънчев“ - Асеновград и на Неделно училище „Благонравие“ при храм „Св. Атанасий“ в града припомниха за живота на Апостола, за неговите подвизи и героизъм, за незабравимите му дела. И за това, че благодарение на Васил Левски днес живеем в свободна България. Възпоменанието завърши с поднасяне на венци и цветя пред лика на Дякона.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
rtyrty

rtyrty

18.02.2024 | 18:37

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://da.gd/menx

Отговори
0 1
БЪЛГАРСКИ ГОВ НА

БЪЛГАРСКИ ГОВ НА

18.02.2024 | 18:23

ПЕ ДЕРАСТА ЛЕВСКИ ПРЕДАДЕ СВЕТИ ДИМИТЪР ОБЩИ НА ТУРЦИТЕ! Е ТУК Е ЗАРОВЕН radmin. registersofia. bg/media/monuments/00100400437/images/e0e378b4dc77e1b63c678d7b18eedc91_M.jpg

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?