46

Стотици се поклониха пред Васил Левски в Мулдавския манастир

Малки и големи склониха глава пред лика на великия революционер

Стотици асеновградчани и гости на Асеновград се включиха във възпоменателния поход до Мулдавски манастир "Св. Петка" в памет на Васил Левски. Кметът на общината д-р Христо Грудев поднесе венец пред лика на Апостола на българската свобода. И с ръка на сърцето каза: "Днес отбелязваме 150 години безсмъртие. Нека помним тази паметна дата. Нека разказваме на децата си за Левски. Нека бъдем достойни негови наследници. Всички ние сме прашинка от вечността, от завета, който Дяконът ни остави.". Накрая кметът на Асеновград благодари на всички, които отделиха неделния си ден, за да присъстват на поклонението при манастира днес и да почетат паметта на Апостола.

Възпоменанието започна със заупокойна молитва, отслужена от асеновградски свещеници. Последва прочувствена литературна програма, представена от НЧ "Родолюбие" в Асеновград.

Положени бяха цветя пред барелефа на Васил Левски. Освен градоначалникът д-р Грудев, венец поднесоха и председателят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев и общински съветници. Цветя пред паметната плоча на Дякона положиха също граждани и общественици. Програмата завърши с едноминутно мълчание и падане на колене в знак на почит и признателност пред делото на Апостола, след което всички застинаха мирно под звуците на българския химн.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Дякона

Дякона

20.02.2023 | 11:40

Муахаааа,само като види кой се прекланят,Васил ще ги зарита.МиШкииии

Отговори
2 1
Историк

Историк

19.02.2023 | 19:05

Браво Българи!

Отговори
2 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?