71

Среднощен кошмар в Асеновград: Озверял съпруг нападна жена си, децата се залостиха

Истински кошмар преживя жена в Асеновград, след като съпругът й я нападна. Двамата били разделени заради буйния му нрав и често посягане. Мъжът обаче се гневил, че тя и двете им децата не са при него и решил да си ги вземе. 

Случката се разиграла в дома на тъщата. Жената била там с децата си откакто се разделила с насилника. Вечерта преди няколко дни той звъннал по телефона на съпругата си. Осъществили видео връзка. Говорил с децата, след това с жена си. Пожелал да се види и с тъщата, но не му било позволено.

Насилникът се вбесил и я заплашил, а съпругата му затворила. Екшънът обаче тепърва започвал. След около 20 минути се появил пиян. Започнал да тропа по прозореца и по вратата. Жена му не го допуснала вътре. Той крещял и обиждал. Наричал я "мастия", "*урва" и "проститутка". Същевременно продължавал да блъска, за да влезе. Съпругата се уплашила и казала на майка си да прибере децата в спалнята и да стоят там. Накрая пияният насилник успял да влезе. Тъщата и децата се залостили, като подпряли вратата на спалнята с легло, за да не може да отвори. Мъжът продължавал да се заканва и да обижда, като искал да вземе децата. Уплашената тъща повикала полицията. След 19 минути на място пристигнали униформени, които го арестували за 24 часа. 

Жертвата на насилие се обърнала към съда с молба за помощ. Тя описала, че не за първи път съпругът й се държи по този начин. Дала пример със случка от преди няколко месеца когато пак дошла при майка си след като насилникът я бил жестоло с юмруци и ритници. След това подала жалба в МВР. След като бруталното поведение станало ежедневие, съпругата поискала защита. 

Магистратите одобрили молбата й като издали ограничителна заповед за 6 месеца. Така той няма право да се доближава до нея, до работното й място и до местата и за социални дейности и отдих. Наложили му и глоба от 300 лв. за последното му нахлуване в дома на тъщата му. 

234595

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?