Следвайте ни

Спешно: Потягат моста до пазара в Асеновград

viber icon

Готов е проектът за моста при кооперативния общински пазар в Асеновград, съобщиха от градската управа. Пътят е част от републиканската пътна мрежа и затова ангажиментът по отремонтирането му е на държавата. Проектът е от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

„Община Асеновград е наясно, че мостът трябва спешно да бъде ремонтиран, тъй като той е част от една от основните пътни артерии, които извеждат трафика в града. Затова ще направим каквото е необходимо от наша страна, за да съдействаме на АПИ и проектът да стартира по-скоро“, каза пред журналисти кметът на града доктор Христо Грудев.

Той припомни, че обследване на моста е направено през миналия мандат на неговия екип - 2007-2011 г. „Още тогава бе установено, че състоянието на съоръжението не е много добро. Преди два дни проведохме среща с представители на АПИ. Те трябва да ни представят проекта и да го съгласуват с нас, тъй като мостът е държавна собственост, но дейностите ще се осъществяват на територията на община Асеновград и строителното разрешение трябва да е от нашата администрация“, обясни доктор Грудев.

Желанието, заявено от страна на община Асеновград пред АПИ, е освен моста да бъде рехабилитиран и пътят от кръговото кръстовище на църквата „Свети Атанасий“, почти до хипермаркет „Билла“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?