Следвайте ни

Сменят водопровода по пътя Асеновград - Кърджали

viber icon

Започна подмяна на водопровода по пътя Асеновград – Кърджали, в района на село Червен (по главната улица „Тракия“). Ремонтните дейности стартираха в края на миналата седмица и вече направени 200 метра от трасето. Положени са основна тръба и водопроводни отклонения. Инертните материали, частите за водопроводната мрежа и трудът са изцяло за сметка на ВиК – Пловдив, а община Асеновград съдейства с каквото е необходимо.

Монтажът на съоръженията, които трябва да пресекат улицата, се извършва чрез специализирана машина, наречена „подземна къртица“. Целта е да не се възпрепятства и блокира преминаването на превозни средства в участъка. От следващата седмица стартира втората отсечка от 200 метра, в която ще бъде подменен водопроводът. Общата дължина на трасето е 1300 метра. Цел на подмяната на водопроводната мрежа е не само да се обнови и рехабилитира инсталацията, но и да се подобри водоподаването в Червен.

В района е въведена временна организация на движението на моторни превозни средства (МПС), посредством светофарна уредба. Община Асеновград благодари за търпението и разбирането на всички жители и преминаващи. Призовават се шофьорите да се движат с повишено внимание през участъка и да се съобразяват със сигнализацията, за да не се допусне възникването на пътни инциденти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да ви сееееееееее ра на новините

Да ви сееееееееее ра на новините

11.08.2021 | 20:16

Айде бе Хубоу чи ни го съобщихте та да знаем що пет месеца прескачаме хендеци Бати джурналистиката

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?