Следвайте ни

Съдят за клевета пенсионерка с 95% инвалидност

viber icon

Пенсионерка с 95% инвалидност от Брезово ще се изправи на подсъдимата скамейка заради образувано срещу нея дело за клевета. Валентин Иванов (43 г.) е завел частна тъжба срещу Валентина Кубай с мотив, че през ноември 2019 г. го обвинила в кражба на ъглошлайф и бормашина от необитаема къща в с. Чехларе. Вследствие на това той получил безпокойство, безсъние, загуба на работоспособност, липса на концентрация, душевен смут и др., пише в тъжбата. Заради приписаното му престъпление той е предявил иск срещу болната жена в размер на 5000 лв. плюс разноските по делото.

 „Делото срещу мен е инициирано от жената, с която Валентин живее на семейни начала. Казва се Стефка Пашова и е съдия в Районния съд в Асеновград. По делото срещу мен обаче тя се явява като свидетел. Преди това ме

заплаши, че ще ме осъди, тъй като разполага с власт.

А той, където ме види, ме псува и ме заплашва с убийство“, оплаква се Валентина Кубай.

Тя имала ангажимент да наглежда къща в с. Чехларе, собственост на авиоинженер, който живеел в Щатите. Била приятелка със съпругата му, която починала миналата година. След нейната кончина той заминал да живее при децата си отвъд океана и дал на Валентина ключове за къщата. При едно от посещенията си обаче тя не успяла да отвори входната врата. Тогава забелязала, че липсват въпросните ъглошлайф и бормашина, които стояли под навес на двора. Извикала кметския наместник Манол Марински и полиция, за да отворят. Оказало се, че вратата е залостена с дъска от вътрешната страна.

„Явно беше, че някой е влизал в къщата. От полицията ми обясниха, че

нямам право да подам жалба за извършена кражба, тъй като не съм собственик

на имота“, каза Валентина Кубай. Жената разказала случая на Стефка Пашова, с която били близки към онзи момент. Помолила я да попита Валентин Иванов дали знае нещо за инструментите. Съдийката обаче се ядосала и се заканила на пенсионерката, че ще си намери майстора.

Кметският наместник на с. Чехларе Манол Марински потвърди пред репортер на „Марица“ за случая. Обясни, че не познава добре Валентин Иванов, тъй като не бил местен. Появил се в селото преди 2-3 години и се занимавал с ремонти по къщите. Иначе бил регистриран на адреса на съдия Стефка Пашова в Чехларе.

„Не съм заплашвала Валентина Кубай и не злоупотребявам със служебното си положение. Всеки трябва да си търси правата. Обясних й, че

има законов ред - щом се съмнява в кражба, да подаде жалба в полицията

в Брезово. Няма значение, че не е собственик на имота, длъжни са да приемат сигнала. Съдът ще прецени кой е прав в случая, когато се говорят неща, които не отговарят на истината, а до нейното доказване всичко е клевета“, коментира съдия Стефка Пашова.

Валентина Кубай страда от болестта на Крон, има 25 операции и удостоверение от ТЕЛК за 95% инвалидност. Делото срещу нея ще се гледа в Пловдивски районен съд. По разпореждане на съдия Боян Кюртов то е насрочено за края на месец юни. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?