Следвайте ни

След ремонта: Хлапетата се върнаха в ДГ "Пролет"

viber icon

Децата от ДГ „Пролет” в Асеновград се върнаха в учебното заведение след новогодишната ваканция. От 06.01.20 г. всички малчугани вече могат да започнат отново редовно да посещават обновената сграда.

ДГ „Пролет” бе ремонтирана по проект „Образователна инфраструктура”, като строително-монтажните дейности вече са напълно приключили. Подновени са радиаторите на парното. Сменена е дограмата, извършен е цялостен ремонт на покрива, сградата е боядисана, поставена е изолация. Подменени са изцяло и тоалетни умивалници, смесители, моноблокове в санитарните помещения.

Изградена е изцяло нова електроинсталация. Доставени са и монтирани кухненски печки, хладилници и съдомиялни машини. Още по-основно обновяване е извършено в двора на детското заведение. Там са обновени съществуващата сцена и пясъчникът. Поставени са мултифункционални уреди, сред които и такива, за образователни игри. Подновени са четирите площадки, като е изградена и една нова - за футбол. „Създадени са и няколко нови къта за игра – кухня, лекарски кабинет, магазин, библиотека. Обзавеждането, което е най-необходимо, за да се нанесат децата, вече е доставено – маси, столове, легла, гардероби - и се очаква пристигането и на секциите”, каза директорът на детското заведение Сияна Андреева. По време на ремонта в ДГ „Пролет” децата от I-ва и II-ра групи бяха пренасочени в ДГ „Мир”, а от подготвителната група - в ДГ „Слънце”, която е филиал на ДГ „Никола Вапцаров”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?