Следвайте ни

Симеоновград на воден режим в жегите

Причината е намаленият дебит на източниците заради високите температури

В августовските горещини Симеоновград е на воден режим. Причината е намаленият дебит на водоизточниците, вследствие високите температури и завишената консумация от потребителите, обясняват от ВиК-Хасково. Дружеството въведе график, според който от 20 до 8 часа без вода ще са кварталите „Злати дол”, „Йорданово” и „Акарджа махала”, а през деня на сухо ще е останалата част от града. 

За своевременно преодоляване на създалата се ситуация от водн​ото дружество призоваха  да ограничат ползването на вода за поливни цели.  

Градът не за пръв път е на режим, такъв имаше преди десетина години през летните месеци.

Аварии оставиха без вода 6 села в община Харманли и част от града вчера.  Нарушено бе подаването на ул. "Александър Стамболийски"  в града. Без вода ще са Поляново, Овчарово, Тянево, Лешниково, Богомил, Орешец.

В Хасково пък на отделни места жителите се жалват от слабо налягане на водата. И вчера в областния град не липсваха аварии. 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?