Следвайте ни

Щангист вдига мотел край пътя за Бачково

Строежът започва в прочутата прасковена градина

viber icon

Братът на шампиона ни по щанги от близкото минало Яни Марчоков - Иван, възнамерява да вдигне мотел, ресторант към него и свой дом край Бачково. В момента Иван Марчоков е задействал процедура по смяна предназначението на земеделската земя за жилищно застрояване. Теренът, който е близо 15 дка, е бившата прочута прасковена градина по пътя за Бачково. 

След като собствениците си отишли от този свят, Иван Марчоков купил градината, която дълго време пустееше. Сега намерението му е първо да си построи там дом, а след това - мотел с ресторант на първо ниво и стаи на второ и трето, става ясно от депозираното в РИОСВ-Пловдив инвестиционно намерение. 

"От години харесвам този имот, в близост имах място и когато разбрах, че теренът се продава, го купих", разказа Иван Марчоков пред "Марица". Бившият републикански шампион в щангите от години се занимава с ресторантьорство и  строителство. Смята, че районът, където се намира имотът, има потенциал да се развива, тъй като в близост минава стар римски път и може да се организират разходки с коне и други атракции.  

Иван Марчоков е собственик на фирма "ИВАТОМ-Иван Марчоков" ЕТ. По време на масовата приватизация той купи на търг известното заведение край Асеновград "Високата пещ". Стопанисваше го 7 години, но го продаде и малко след това то затвори. Допреди 10 години Марчоков се занимаваше и с животновъдство. Отглеждаше овце и крави край село Мулдава, но се отказа. В момента има заведение в Асеновград под една от построените от него кооперации.  

Фамилията Марчокови е една от най-известните в Асеновград, която се свързва с успехите в щангите ни. Иван Марчоков е по-големият брат, който е републикански шампион в спорта и с поставени рекорди в него. Травма обаче го изкарва от големия спорт преди световното първенство в Белград. По стъпките на Иван тръгва и по-малкият брат Яни, който е шампион на България и Катар от близкото минало.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?