Следвайте ни

Шофьор от Асеновград - жертва на грешен резултат от тест за наркотици

viber icon

Шофьор от Асеновград стана жертва на грешен резултат от тест за наркотици. Емил Узунов е стоял 4 месеца без  шофьорска книжка след неточен резултат от полеви тест за наркотици, съобщи Нова телевизия.

Всичко започва като рутинна проверка. „Взеха ми слюнка от устата и стана ясно, че съм взел амфетамини и шофирам под въздействието на наркотици. Изкараха ме от колата,  претърсиха я и съставиха  протокол. Казах им, че искам да  дам кръв и урина в болницата, защото резултатът не е верен“, обяснява Узунов.

И така само в един мих той се превръща в заложник без вина, докато чака резултатите от болницата. Остава без книжка и кола, номерата на автомобила му са свалени, взимат му малкия талон и му налагат административно наказание. Последва претърсване в дома му, където не откриват нищо и задържане за 24 часа. 

От тук насетне започва дългото чакане на кръвната проба, която е изпратена във ВМА – София. Вместо да излезе до месец, той е готов след 4 месеца. „От болницата ми казаха, че работят два месеца и половина назад. Третиран бях като престъпник, а този тест може да излезе до 3 дни“, каза Узунов, който вече е получил полицейско постановление, че тестът за наркотици от лабораторията е отрицателен.

Тези 4 месеца на чакане обаче са се отразили зле на него, семейството му, на контактите им и на работата. От фирмата производител на полевия тест, твърдят, че отклоненията са в рамките на нищожен процент.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Цар Иван Асен II

Цар Иван Асен II

28.06.2021 | 16:04

Лично познавам двама приятели, които пострадаха по същия начин! Никога не са злоупотребявали с наркотици, а им вземаха книжките и колите. Това не е за първи път, а интерестното е че се случва само при един полицай, който явно се опитва да се издигне. И заради хора които са злоупотребявали, прихващат и приятелите им и започват да ги следят и спират за проверки.

Отговори
0 0
Нашата милиция ни гази

Нашата милиция ни гази

28.06.2021 | 09:02

Да но на човека му липсват цели четири месеца от живота превърнал се в Ад не само за него но потърпевши и семейството Хич на махнаджийте изкачащи от храстите като пладнешки разбойници не ги интересува за живота и съдбата на отделния човек името му и семейството му Набързо го хвърлят в омагьосания кръг оправдавайки се с фирмата пройзводител на тестове А тя разбира се пазейки доброто си име разбира се признава един нищожен процент който можело да не бъде точен Но на фона на милионите тестове този нищожен процент може да се окаже разбити хиляди човешки живота Ама майната му Кой го е еня Важното е да пеем Нашата милиция ни пази

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?