Следвайте ни

Шефът на Районния съд в Асеновград подаде оставка

viber icon

Председателят на Районен съд – Асеновград Иван Шейтанов, подаде до Съдийската колегия на ВСС заявление за предсрочно освобождаване от длъжността „Административен ръководител – председател“ на Районен съд – Асеновград.

Искането е мотивирано с оглед избягване на риск от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му - съдия  Розалия Шейтанова и съдия Иван Калибацев, които участват в обявена процедура за избор на Административен ръководител Председател на Окръжен съд Пловдив. 

В заявлението е посочено, като участник в процедурата Розалия Шейтанова е поканена за събеседване и изслушване, което ще се състои на 03.07.2020 г. В случай че тя събере необходимото мнозинство и бъде назначена на длъжността, за която кандидатства, ще се създадат предпоставки за възникване на конфликт на интереси, тъй като в момента Иван Шейтанов заема длъжност „Административен ръководител – председател“ на Районен съд – Асеновград, който попада в района на Окръжен съд - Пловдив.

Наред с това в обявената процедура  участва и съдия Иван Калибацев назначен на длъжността „Административен ръководител - Председател на Районен съд – Пловдив“. В случай че същия събере необходимия брой гласове, би заел длъжността, за която кандидатства, се казва в мотивите към заявлението. 

Според Иван Шейтанов към настоящия момент между него и г-н Калибацев, като ръководители на еднакви по степен съдебни единици в района на Окръжен съд - Пловдив, няма почти никаква комуникация и отношения на взаимно доверие. Заемането на длъжността  Административен ръководител Председател на Окръжен съд Пловдив от негова страна не би подобрило отношенията им, а напротив би създало предпоставки за възникване на конфликт на интереси между двамата административни ръководители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?