2374

Село Боянци се оборудва с фитнес на открито СНИМКИ

Община Асеновград призовава жителите и гостите на селото да пазят здраво и чисто изграденото спортно пространство

Фитнесът на открито набира все повече популярност и привърженици сред хората от всички възрасти. Асеновградското с. Боянци след като кандидатства с проект, който   бе одобрен за финансиране от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) - "Чиста околна среда - 2022 г.", с тема "Обичам природата - и аз участвам", вече разполага с такъв фитнес.

Финансираният проект е с наименование "Облагородяване на зелени площи и създаване на зона за отдих и спорт в село Боянци". Площадката за фитнес на открито се намира в центъра на селото пред самото кметство.

Върху площадка с настилка от тротоарни плочи е монтиран стрийт фитнес, тенис маса и маса с пейки за удобство на жителите на селото. Положени са и градински бордюри и кошчета за отпадъци, положени са бетонни кашпи, в които ще се засадят сезонни цветя.

Предстои да бъде засадена декоративна растителност при подходящи условия. Целта на проекта е да се насърчат децата и живущите в селото от всички възрасти да спортуват и живеят активно. Припомняме, че стойността на проекта е близо 15 000 лв. Община Асеновград призовава жителите и гостите на селото да пазят здраво и чисто изграденото спортно пространство, за да може да се ползва безопасно от всички.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

16.08.2022 | 10:01

м е с т н и т е р о м и и л и х у л и г а н и д а н е с ъ с и п я т и о к р а д ъ т в с и ч к о

Отговори
2 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?