46

Само за 20 дни: Пещера "Добростански бисер" събра 450 туристи

Общо 450 души са посетили пещера "Добростански бисер" край Асеновград през първите 20 дни от отварянето на обекта. Сред туристите са и деца, които с възхищение са разгледали образуванията - дело на природата - в пещерния обект. Три организирани групи от по 20 души също са били сред посетителите. Пещерата се радва на интерес, както от местни жители, така и от хора от градове в цялата страна. Само за 20-ината дни, освен от жители на Асеновград и региона, забележителността е разгледана и от гости от Варна, Сливен, Стара Загора, Русе, Разград, Бургас и София. Повечето от тях - млади хора в трудоспособна възраст.

Въпреки забавянето за откриване на туристическия сезон, интересът към пещерата е голям и непрекъснато се получават обаждания и запитвания. До туристическия обект се достига изключително лесно. Пътеката, е достъпна за хора от почти всички възрасти. "Добростански бисер" обичайно приема посетители до 1 октомври. Причината е, че в условията на пещерата живеят колонии от прилепи и не е подходящо те да бъдат обезпокоявани през времето, в което зимуват там.

От ОП "Туризъм" към община Асеновград информират, че в близост до пътеката, водеща към обекта, в момента има строителен обект, който не трябва да представлява препятствие за посетителите. Поставена е бариера, целта на която е осигуряване безопасността на туристите. Тя е временна и вероятно ще бъде премахната след края на строителните дейности в района. На около 50 метра вдясно от бариерата е поставена указателна табела, която насочва желаещите как да достигнат до "Добростански бисер". В края на пътя е обособено място за паркиране на автомобили. Ходенето пеша от началото на пътеката до пещерата е около 15-20 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?