Следвайте ни

Събират дрехи и електроуреди за БЧК в Асеновград

viber icon

Община Асеновград и структурата на Българския червен кръст (БЧК) в града организират съвместна акция за събиране на  дрехи и текстилни изделия. Паралелно с това, ще се проведе и кампания за депониране на непотребни за домакинствата електроуреди. И дрехите, и техниката ще се събират на паркинга на ДИП – България в Асеновград този петък, 21-ви май. Изискване към облеклата - да са поставени в найлонови торби и да са добре затворени. Могат да бъдат предавани и запазени завеси, завивки, чанти, колани и обувки.

Годните за употреба дрехи ще бъдат добавени към създадения кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия и аварии хора. Ще се извършват и целеви дарения за нуждаещи се. Текстилните изделия, които не могат да бъдат ползвани за тази цел, ще се рециклират. Дрехи всеки може да занесе на обявения пункт във времето от 08:00 ч. до 16:00 ч.

Уреди пък ще се приемат от 10:00 ч. до 14:00 ч. Изискване към техниката, която ще бъде депонирана, е да не се предават тонер касети, луминисцентни лампи, акумулатори и батерии. Електроуредите не трябва да са с нарушена цялост или да се предават само части от тях. Временният пункт ще приема и бяла, и черна техника. Извозването на излезлите от употреба електроуреди ще се извърши от специализирана фирма, която ще ги пренесе на своя площадка, и поема ангажимент същите да бъдат рециклирани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?