Следвайте ни

С 3 млн. лв. преобразяват читалището в Асеновград 

Парите идват по ОП „Региони в растеж“, предстои пълна промяна на интериорното пространство

viber icon

С близо 3 млн. лева започва дългоочаквания ремонт на читалище „Родолюбие“ в Асеновград. Кметът д-р Христо Грудев подписа официално договор за ремонта, който ще продължи 30 месеца. Той стана факт, след като община Асеновград спечели проект по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 г. – 2020 г. името на проекта е „Културна инфраструктура - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище „Родолюбие“, гр. Асеновград“, №:BG16RFOP001-1.025-0007-C01. Обща стойност на инвестицията е 3 222 579,71 лева. От тях, 2 441 335, 69 лева са безвъзмездна финансова помощ и 781 244,02 лева - съфинансиране от община Асеновград.

Проектът предвижда обновяване, но и повишаване на енергийната ефективност на НЧ „Родолюбие“. Предстои подмяна на съществуваща амортизирана дограма и доставка и монтаж на нова енергийноефективна. Ще бъде положена вътрешна топлоизолация по външни ограждащи стени. В проекта е включена подмяна на част от съществуващите покривни покрития с ТИ панели с минерална вата. Вътрешната ВиК-инсталация се сменя напълно, ще бъде подменена и електроинсталацията, като ще се въведе енергоспестяващо осветление, структурно окабеляване и сигнално-охранителна инсталация.

Предвиден е ремонт и на зрителната зала, където се сменят настилките се осигурява достъп на хора в неравностойно положение. По проект ще бъдат доставени и монтирани специализирани машини, съоръжения и оборудване: сценично осветление, пулт за осветление и различни типове прожектори, портален осветителен мост, ръчни подемници за декори, панорамни подемници, нови театрални столове, завеси, озвучителни тела, цифрова микрофонна система, оборудване за апаратна, подемници и ръкохватки за хора с увреждания и други.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?