Следвайте ни

Реставрират чешмата на Каварджията в Асеновград

viber icon

Предстои реставрацията на старинната „Чешма на Каварджията“ в Асеновград. Припомняме, че инициатор за подобряване и възстановяване състоянието на историческата ценност е асеновградчанинът и общественик Христо Коватлиев. Той се е свързал с екип реставратори, чийто ръководител е Ивайло Владимиров, и дори вече е извършен оглед на място.

„Те са изключително подготвени и се славят с добро име из техните среди. Те са автори на реставрацията на банята в Банкя. Единият от реставраторите в момента е с ангажимент в Италия. След като се върне, постепенно ще се пристъпи и към реалната работа по „Чешмата на Каварджията“ и пространството около нея. Към реставрацията ще се включат и каменари от Асеновград“, увери Коватлиев.

Той припомни, че средства за реставрацията се събират от дарения. До момента са осигурени 1200 лева. Крайната сума, необходима за реализирането на идеята, не е уточнена. Тя ще стане ясна и обявена след като се направи оценка върху пространството около обекта.

Този проект е поредното доказателство за доброто сътрудничество и подкрепата на община Асеновград към гражданските инициативи. За да стане възможна реставрацията на „Чешмата на Каварджията“ бе издадено строително разрешение, което заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров връчи официално на Христо Коватлиев преди месец.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?