Следвайте ни

Приказките оживяват в Градската библиотека в Асеновград

viber icon

С инициативата „Приказките оживяват” Градскат библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград ще се включи в Европейските дни на наследството в петък - 18 септември.

В последния работен ден от седмицата, за времето от 9 до 17 часа, служителите на библиотеката ще очакват малките читатели в Мултифункционалната зала „Коста Форев” в Детския отдел. 

Всяко дете, което има желание да участва, ще трябва да разпознае възможно най-голям брой приказни герои по стенописите, които са дело на самобитният художник Коста Форев. 

После с помощта на библиотекарите малчуганите ще трябва да открият съответните творби, в които са описани героите. 

В края на работния ден служителите на библиотеката ще определят победителите в това състезание. За участието си децата ще получат награди.

Целта на инициативата е децата да се докоснат не само до писменото наследство, но и до творчеството на асеновградския художник Коста Форев. 

При провеждането на събитието ще се съблюдават всички противоепидемични мерки във връзка с пандемията от COVID-19, уверяват от библиотеката. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?