Следвайте ни

Празникът Въведение Богородично - по Православната телевизия

viber icon

С концерт по Православната телевизия вместо традиционното тържество в Епархийския дом тази година Пловдивската митрополия отбелязва Въведение Богородично. 

Форматът е различен заради противоепидемичните мерки. Вместо участниците в тържествата за Деня на християнското семейство да се качат на живо на сцената, ръководителката на Културно-просветния отдел в митрополията Недка Чолакова обиколила и записала на видео изпълнения на школски състави от НУМТИ „Добрин Петков“, ОУ „Кочо Честеменски“, СУ „Константин-Кирил Философ“ и ДГ „Чайка“.

Те са част от празничната програма, която ще бъде излъчена днес от 12 и 18 ч. по Православната телевизия, както и в същите часове утре. Началото е с драматизация на ученици от класовете по религия, разходка с дякон Евгений в храма „Св. Марина“, след което са музикалните изпълнения.

От обичайните прояви на живо остава само архиерейската света литургия по повод на Въведение Богородично, която в 9 ч. с благословението на митрополит Николай ще бъде отслужена в храма „Св. Марина“ от Знеполския епископ Арсений.

Тази година няма да има и официално награждаване на победителите от седмото издание на конкурса за стихотворение, есе и рисунка. 

Надпреварата сред стотиците участници от цяла България става все по-оспорвана и само в раздела за стихотворение има 90 наградени творби, като най-впечатляващата е на Николай от Търговище. В една от рисунките на малките художници пък е вплетен и ликът на владиката.

Първенците в различните възрастови групи и техните учители ще си получат грамотите по пощата. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?