49

Пратеници на Баба Марта гостуваха при кмета на Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев посрещна пратеници на Баба Марта. Ученици от ПГ „Цар Иван Асен II“, облечени във фолклорни одежди, поднесоха мартеници, както повелява традицията на 1-ви март. Младежите пожелаха на д-р Грудев здраве, късмет и сили, за да може да продължи да се грижи за развитието на града и населените места в общината. Младите посланици на Баба Марта донесоха със себе си празнично настроение и усмивки.

Гости на кмета бяха и малчуганите от IV група на ДГ „Надежда“ в Асеновград. Фолклорните носии, в които се бяха пременили, показаха родолюбивият дух и желанието да се съхраняват българските обичаи още от най-ранна детска възраст. Възпитаниците на детското заведение рецитираха стихове за Баба Марта и изпълниха традиционния за страната ни фолклорен танц ръченица. А накрая подариха на градоначалника мартеници и собственоръчно изработени картички.

На свой ред, кметът д-р Христо Грудев подари символични мартенски подаръци на всички. И нарече своите гости да бъдат благословени и здрави през цялата година. За по-малките поднесе пожелание да растат безгрижно и щастливо. А на младежите пожела да се радват на подкрепата от своите близки и приятели и да сбъднат и най-смелите си мечти.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
rtyrty

rtyrty

01.03.2024 | 20:56

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт!:--- https://shout.to/keto

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?