Следвайте ни

Полицаи популяризират пешеходния туризъм в Асеновград СНИМКИ

viber icon

Съвместната акция на община Асеновград и РУ - Асеновград изненада туристите, посетили Асеновата крепост през вчерашния ден. Полицейски и общински служители поздравиха пешеходци и шофьори за "Деня без автомобили", като раздадоха близо 190 стикера. Посланието, което носеше кампанията, бе да се популяризира ходенето пеша. А причините за пешеходен туризъм са достатъчно много. На първо място, защото е по-здравословно за човешкото тяло и после - за да пазим от замърсяване околната и въздуха.

Стикерите бяха специално надписани: "Община Асеновград и РУ - Асеновград Ви благодарят, че станахте част от кампанията "Ден без автомобили!". Възползвайки се от безплатния вход за туристическия обект, стотици асеновградчани и гости на града оставиха колите си и изминаха пеша 2-километровия маршрут до туристическия обект. Групи с туристи от Шумен, Бургас и дори Сингапур също посетиха крепостта.

Полицейските служители обясняваха подробно на шофьорите, че целта на акцията е да се популяризира пешеходното придвижване или да се ползва алтернативен транспорт.По този начин ще се намали и броят на пътнотранспортните произшествия. И пешеходци, и шофьори посрещнаха с усмивка жеста.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?