Следвайте ни

Подбалкана зарязва лозята в Московец

viber icon

Жители на Подбалкана ще зарежат тази година лозята в карловското село Московец. Ритуалът ще бъде на 3 март в 10,30 часа, като преди това ще има празнично шествие. В село Московец ще бъдат обявени и наградени победителите в тазгодишния конкурс "Най-добро домашно вино", организирано от Община Карлово. Отбелязването на празника ще завърши с народно веселие. 

40 бутилки с домашно вино бяха предадени до вчера на журито като мостри за участие в конкурса. В региона най-прочутия сорт, който се отглежда е карловски мискет.

Празникът на виното в Асеновград пък започва днес в 12 часа с традиционното шествие от паметника на Аристи Чорбаджака. Половин час по-късно колоната ще се поспре за малко пред храма „Света Богородица-Благовещение“ /Рибната църква/, където ще се случи чудото и тази година отново вино ще потече от чешма. Шествието ще завърши на централния площад пред сградата на Общината, където в 14 ч. ще започне церемонията по официалното награждаване на победителите от конкурса за „Най-добро домашно вино“. Водещ празника ще бъде актьорът Ненчо Балабанов. Участие във фолклорната програма ще вземат оркестър "Колорит" и Танцова формация "Етноритъм".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?