Следвайте ни

Почистено е поредното нерегламентирано замърсяване в Асеновград

viber icon

Поредното нерегламентирано замърсяване на територията на община Асеновград беше изчистено от служители на сметопочистващата фирма. Натрупаните отпадъци край съдовете за смет на улица „Мануш Войвода“ в града бяха събрани. От отдел „Екология и околна среда“ към общината информират, че по-голямата част от отпадъкът е бил строителен. Събрано е количество, достатъчно да напълни един съд – тип „гондола“.

Община Асеновград съобщава, че площадката за безплатно депониране функционира активно. Тя е изградена в приемната зона на Депото за твърди битови отпадъци в града. Площта й е 500 квадратни метра. На нея има разположени четири съда от тип "гондола" с вместимост на единия - 4 кубика. Всеки жител на общината може да предаде безвъзмездно строителен и едрогабаритен отпадък (фотьойли, дивани, матраци и други мебели от домакинството, тухли, керемиди, плочки, фаянсови и керамични изделия).

Припомняме, че ако опазваме природата чиста, тя ще ни се отплати. Самосъзнанието ще доведе до по-добро бъдеще за децата на България. Нека не забравяме, че почистването на нерегламентираните замърсявания е за сметка на всеки един гражданин. Община Асеновград апелира при забелязани нарушители да се сигнализира на телефон 112.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?