Следвайте ни

Пижамена работилница помага на болно дете

viber icon

Пижамена благотворителна работилница събира през уикенда деца и техните родители, които искат да направят сами мартеници за приятелите си, и така да подкрепят болно дете. Ще им помага терапевтичното куче Мон, което посещава хлапетата в онкоклиниката в УМБАЛ „Св. Георги”.

Помощниците на Баба Марта могат да изработят неограничено количество мартенички с материали, предоставени на място от стопанката на Мон - Велислава Костадинова, и потомците на терапевтичното куче - четириногите мускетари Атос,  Арамис, Дартанян и тяхната дама Амбър. Участието е срещу минимално дарение от 5 лв. Понеже  работилничките са в събота и неделя и за да се почувстват участниците като у дома, домакините ги чакат по пантофи, а дрескодът е пижама. Майсторенето е от 10,30 до 18 ч. в двата дни. Домакин е кафетерия „Sezoni Artisti del gusto ill” на ул. "Кубрат" в Пловдив. Всяко дете, което се включи в ателието, ще получи безплатно топъл шоколад.

На място ще има касичка за всички, които искат да помогнат за каузата. Първоначалното намерение бе парите да са за 16-годишната Гери, която страда от рак на костите, загубила е единия си крак, а туморът не се повлиява от лечение тук, което налага терапия за 55 000 евро в Австрия. Ден преди благотворителното събитие дойде добрата вест, че сумата е осигурена от майка на дете, което е загубило битката с болестта. Нейното решение е събраните за него пари да бъдат разпределени между други 4 болни деца, едно от които е Гери. Така тя поема в близките дни за Австрия. А средствата от благотворителните работилници ще бъдат дарени на друго онкоболно дете, което ще бъде определено след консултации с клиниката в УМБАЛ „Св. Георги”.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?