Следвайте ни

Петима иранци арестувани за боя в бежанския лагер (ОБНОВЕНА)

viber icon
Делян АВРАМОВ, Марица

Петима иранци са арестувани за 24 часа за боя в бежанския лагер в Харманли, съобщиха от полицията. На Дерибан С., Савин С., Али А., Ахмед М. и Емир С. са сътавени актове по указа за дребното хулиганство.
Боят започнал докато мъжете чакали на опашка за регистрация. Петимата се нахвърлили на афганистанец след размяна на реплики.пос9ле започнала блъсканица между 100 души.
Трима са пострадали и са откарани в Спешната помощ в Харманли. Става въпрос за драскотини и натъртвания, няма сериозни рани, коментираха запознати със случая. Мелето било прекъснато от бързата намеса на полиция и жандармерия. За подсигуряване на реда били пратени подкрепления от съседни общини. На мястото имало и 2 линейки. В момента бежанският център и е препълнен. Кандидатстващите за статет на бежанец са около 2700. Средно на ден новодошлите били между 50 и 80 души.
Вероятно замесените в последния инцидент няма да получат статут на бежанци и ще бъдат настанени в лагер от закрит тип, където няма да имат право да излизат извън пределите му.
В Края на август т.г. тук стана и едно от най-масовите мелета. Тогава в центъра за настаняване на чужденци се пердашиха 800 човека. Причината беше забележка за фалшиво пеене.
Както вече сме писали през есента на 2014-а се биха 100 иракчани и афганистанци трима бяха ранени, а инвентарът в сградата бе изпотрошен.
В края на март м.г. пък в същия бежански център Кюрд бе прободен във врата на милиметри от сънната артерия заради религиозен спор по време на помен с двама 24-годишни сирийци сунити. Дни по-късно 50 пияни сирийци също се пердашиха пред местна кръчма. В мелето 22-годишен бе промушен в ръката с нож, на втори му спукаха глава, петима бяха са арестувани./Марица


Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?