Следвайте ни

Пещерното бижу на Асеновград отваря врати предпразнично

Първите 10 гости ще разгледат пещерата безплатно

viber icon

На 1 май ще отвори врати пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград. Пещерата ще работи от петък до вторник, а в сряда и четвъртък ще са почивни дни. Работното време е от 9 до 18 часа, без прекъсване. Изключение в почивните дни ще се прави, ако се събере група от над 15 души, като тогава обектът ще отвори врати за посещението.


Мястото е подходящо, достъпно и обезопасено. Може да се посещава от хора от всички възрасти, включително и деца. Вътре в пещерата могат да се наблюдават интересни образувания, а служителят, който ще съпровожда туристите, ще разкаже за любопитни факти от пещерния живот на обитателите. През годините „Добростански бисер“ е била разглеждана от хиляди индивидуални посетители, семейства с деца, групи от ученици на различни училища от цялата страна и дори случайни минувачи. Преди да бъде пусната в експлоатация, пещерата ще бъде огледана и ще се извърши профилактика на осветлението. Ще се почисти пътеката, водеща до обекта и ще бъдат актуализирани информационните и указателните табели.


По повод откриването на новия сезон от ОП „Туризъм“ към община Асеновград съобщиха, че първите 10 гости ще имат възможността да разгледат „Добростански бисер“ безплатно. Стойността на входните такси няма да има промяна. Входът за ученици, студенти и пенсионери е на цена 4 лева, а индивидуалният билет струва 5 лева. За организирани групи от по осем души входната такса също е от 4 лева. Семействата и родители с деца плащат общ билет – 12 лева. За беседи се доплаща: обикновена - общо 10 лева; специализирана – 12 лева; на английски език – 12 лева. 

Освен това, на място могат да се закупят  интересни сувенири с облика на „Добростански бисер“.

С цел спазване на противоепидемичните мерки по време на разглеждането на пещерата, в обекта ще се допуска влизане на не повече от 8-10 души едновременно.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?