71

Палеонтологичният музей в Асеновград отбеляза Часът на Земята с акция по почистване

Палеонтологичният музей в Асеновград отбеляза Часът на Земята с почистване на района в близост до сградата, в която се помещава. В акцията активно участваха ученици и студенти от местния Общински младежки съвет, уредникът д-р Недко Недялков, д-р Димитър Плачийски и други хора от екипа.

За по малко от един час бяха събрани 10 чувала с отпадъци от зелените площи, стълбите и алеята, които водят до музея. 

Доброволците от Общински младежки съвет се включиха с голям ентусиазъм, като след акцията слушаха беседата и разгледаха уникалните експонати.

Целият екип на Палеонтологичният музей в Асеновград им благодари и ги приветства за следващи такива мероприятия, защото само заедно можем да успеем да направим повече за това природата да бъде по-добре опазвана и по-чиста. 

Часът на Земята е най-голямата инициатива на Световния фонд за дивата природа - World Wide Fund for Nature (WWF), като целта на кампанията е да напомни, че използваме доста ресурси, които можем да спестим, за да опазим природата чиста. 

По традиция през  последната събота на март милиони хора от цял свят изгасят осветлението в домовете си между 20:30 и 21:30 ч., отправяйки призив за живот в хармония с природата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?