Следвайте ни

Отложиха делото срещу малолетните убийци от Асеновград

viber icon

Съдебно-медицинска експертиза отложи делото в Окръжния съд срещу малолетните роми Исмаил Асан и Митко Асенов, които извършиха жестоко убийство в парк „Зъбчето“ в Асеновград. Магистратите ще разглеждат отново случая в началото на месец юни.  

Исмаил Асан и Митко Асенов са подсъдими за убийството на 48-годишния Хайредин Юмер. Трагедията се разиграла в парк „Зъбчето“ в Асеновград в късните часове на 26 май миналата година. Ромите ударили Хайредин в носа, издърпали торбата му и взели портфейл с 3 лв. в него, както и мобилен телефон. Мъжът паднал на земята от ударите. Исмаил и Митко зарязали мъжа и отишли да си напазаруват алкохол от близкия магазин и да си продължат купона. Върнали се след малко и видяли, че Хайредин все още лежи и не помръдва. Ядосан, Исмаил започнал да скача върху главата му и го довършил. Около врата на жертвата са установени и следи от душене.

Шофьор на такси станал свидетел на грозната гледка и повикал униформените, които задържали убийците. Лекарският екип, пристигнал на място, само констатирал смъртта на Хайредин.

Спрямо вече 16-годишния Исмаил са повдигнати две обвинения – за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, както и за грабеж в съучастие. С две обвинения е и Митко Асенов – за грабеж в съучастие, както и за това, че имал възможност, но не е попречил на Исмаил да извърши убийството. 

И двамата малолетни роми от Асеновград са регистрирани в детска педагогическа стая за извършени кражби и грабежи. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?