Следвайте ни

Откриха новата спортна зала в село Тополово

viber icon

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров откри официално новоизградената многофункционална спортна зала в село Тополово.

"Бъдете целеустремени и не спирайте да спортувате, защото спортът е най-ценният източник на човешкото здраве. Изкачвайте високи върхове и постигайте безброй спортни успехи. Убеден съм, че удобството, което предоставя новата зала, ще подпомогне подготовката на състезателите и ще допринесе за още повече победи", каза пред присъстващите заместник-кметът Петров.

"Бих искал най-напред да поздравя с новата придобивка състезателите и учениците от село Тополово, които ще са най-честите ползватели на тази зала. За мен е истинско удоволствие да присъствам днес тук и да изразя възхищението си от съвременния вид и удобство на съоръжението. От името на кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев искам да Ви пожелая най-вече да сте здрави, за да постигате безброй много победи на този домакински терен. Пред съперниците си показвайте воля, силен дух, но и спортсменство. Не се предавайте дори понякога да допускате загуби, макар че съм сигурен, че такива няма да има. Условията, които предоставя тази спортна зала, ще оправдаят очакванията Ви и резултатите ще са налице", добави инженер Петър Петров.

Церемонията по официалното откриване стартира с прозвучаване химна на България. Лентата на новата придобивка за населеното място прерязаха заедно заместник-кметът на Асеновград Петър Петров и директорът на ОУ "Отец Паисий" в село Тополово Атанаска Илкова. Тя и треньорът на волейболистките пък отправиха благодарствени слова към инициаторите и реализаторите на проекта - Бойко Борисов - министър-председателят, при управлението на който строежът на съоръжението стартира и бе изградено само за няколко месеца, както и на тогавашния спортен министър Красен Кралев. "Благодаря и на общината за подкрепата във всяко наше начинание и се надявам и за напред да работим по същия начин. Благодарни сме и на родителите на нашите деца, че абсолютно винаги са зад гърба ни и без тях ние не можем да съществуваме. Не на последно място искам да благодаря на състезателите ни за това, че са толкова трудолюбиви и отдадени в постигането на целите си", каза Илкова. Кметът на населеното място Йордан Дичев също отправи своя поздрав към момичетата и момчетата, които вече ползват залата и към онези, за които това тепърва предстои. "Това е единствената, може би, по рода си зала, която се намира извън областен или общински център. Състезателите и треньорът на клуба заслужават тази зала да бъде пълна и винаги да носи успехи на нашия отбор. Изключително горд и благодарен съм за това, че Тополово вече разполага с подобна зала", заяви Дичев.

Освещаване на спортното съоръжение извърши отец Георги, а приятелски турнир между ВК Тополово и ВК Кирково постави началото на първото официално състезание в залата. Непосредствено преди това, бе разказана и историята на ОУ "Отец Паисий" в селото - от създаването му до днешни дни. Сред официалните гости бяха и народни представители, общински съветници, кметове на населени места.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?