Следвайте ни

Опитват да решат проблема с паркирането на разклона за Асеновата крепост

viber icon

Община Асеновград и полиция си сътрудничат в разрешаването на дългогодишен проблем.

Заместник-кметът по строителството и председател на Общинската комисия по безопасност на движението в града проведе спешна среща с представители на РУ – Асеновград и експерти от ресорния отдел. Повод за дискусията бе постъпили сигнали за затруднено движение при разклона за Асеновата крепост поради множество паркирали автомобили. И пешеходци, и шофьори се оплакват, че зоната е изключително натоварена и съществува опасност от възникване на инцидент. Заради спрените коли е невъзможно преминаването и в двете посоки.

От първостепенно значение за община Асеновград е безопасността на гражданите. Ето защо по време на срещата бе взето решение да се поставят пътни знаци, които да забраняват спирането и паркирането на моторни превозни средства (МПС) на пътните платна в двете посоки на пътя. Забраната ще е в сила за целия участък до туристическия обект, с изключение на обособените за целта места - при ресторанта, до двете крайпътни чешми и на паркинга на Асеновата крепост. След поставянето на знаците от РУ – Асеновград ще следят за спазването им и нарушителите ще бъдат санкционирни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Виолета Павлова

Виолета Павлова

12.02.2021 | 15:00

Че защо само на този разклон?Ами преди това - като се почне от колелото до изхода на града от двете страни непрекъснато има паркирани коли и от двете страни - магазинчета, пазарчета, коли....-просто ужас,особено в топлото време!Необходима е промяна,особено като се има предвид,че това е основния път за Смолян и е доста натоварен,включително и от камиони.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай