71

Огнен ад в Асеновград: Пожар погълна апартамент, евакуираха семейства

Огромен пожар унищожи апартамент в кв. "Запад" на Асеновград. Пламъците лумнали в жилище на седмия етаж на панелния блок към 04.00 часа тази сутрин. След подаденсигнал за излизащ дим от терасата, към мястото била изпратена една пожарна. Отивайки на място обаче, огнеборците видяли, че огънят започва да набира сила и повикали помощ. Пристигнал и втори пожарен автомобил. 

Заради разразилия се за минути пожар, се наложила евакуация на живущите на горния, последен етаж на блока. Там имало два съседни апартамента. Обитателите първоначално не искали да се евакуират и заявили, че ще излязат по терасите заради дима, но впоследтвие огнеборците успели да ги изведат на безопасно място извън сградата. Евакуирани са общо 9 души. След това се заели да гасят огнената стихия. Действали изключително бързо, но огънят вече бил погълнал целия апартамент. Унищожено е абсолютно всичко, дори гардероб с дрехи в коридора. От високата температура се отлюбила и боята по стените. 

Сигналът на тел. 112 обаче закъснял. Не е ясно каква е причината, но при по-бърза реакция от страна на съседи, е имало възможност пораженията да са в пъти по-малко. От горящия апартамент е евакуирана собственичката. Нейният съпруг, който е онкоболен, и децата им - на 9 и 10 г., напуснали жилището сами, преди идването на екипите. Относно причините за пожара, собственичката казала, че са били включени телевизор и климатик, като се предполага, че огънят тръгнал от отоплителното устройство. Семейството остава без жилище точно преди празниците. В Асеновград вече се организират начини, по които да им се помогне. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?