Следвайте ни

Общината в Асеновград и полицията с инициатива в "Деня без автомобили"

viber icon

Община Асеновград и РУ на МВР в Асеновград се включват в честване на Европейската седмица на мобилността 2020 г. За целта се призовават асеновградчани и гостите на града да участват в инициативата "Ден без автомобили". Общинската администрация и Районното управление апелират гражданите да оставят колите си поне за кратко и да ползват алтернативен транспорт.

Така всички заедно ще помогнем на нашата планета да възстанови "белите си дробове" и да пречисти въздуха от замърсявания. Всеки може да се включи в спонтанно иницииран импровизиран пешеходен тур до Асеновата крепост този понеделник - 21.09.20 г.

"Ден без автомобили" ще бъде отбелязан и с безплатен вход на туристическия обект - от 09:00 ч. до 20:00 ч. Апелират се хората всеки да допринесе за опазване на околната среда, като се придвижва пеша.

Стойността на входния билет за Асеновата крепост през всички останали дни е без промяна - 4 лева за един човек, а за групови посещения (над 10 души) цената е 3 лева. Студентите, учениците и пенсионерите плащат по 2 лева, за да влязат и да разгледат крепостта. Цената на билета за семейства с до 2 деца е в общ размер на 9 лева. За обикновена беседа се плаща 7 лева, за специализирана по зададена тема - 9 лева, а за такава, на чужд език - 12 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?