Следвайте ни

Общината контролира качеството на строежите в Асеновград

viber icon

Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров извърши оглед на 3 строителни обекта в града. Целта бе да се провери качеството на изпълнението на дейностите. По време на проверката заместник-кметът разговаря с местни жители. Те споделиха своите виждания за предстоящите ремонти, както и научиха какво ще изпълни строителната фирма по конкретния обект. „Важно е да има комуникация между администрацията и гражданското общество, за да може нещата да се случват по най-подходящия за всички начин, който ще доведе до очакваните резултати“, каза инженер Димитров.

Обектът, за който предстои стартиране на строителните дейности, е участък без изход – част от улица „Христо Анастасов“ до края на регулацията. Там ще се извърши асфалтиране и ще се оформят паркоместа за прилежащите жилищни сгради. Това е важна инвестиция, тъй като в зоната са разположени 6 къщи, като семействата във всяка от тях ползват по два автомобила. След края на ремонтните дейности ще се осигури достъп до жилищата на хората и ще се реши проблем с отводняването.

Асфалт бе положен и на отсечка от около 140 метра от същата улица „Христо Анастасов“. Тя има два подхода, разделени с подпорна стена помежду си. Освен асфалтирането там бе извършено и полагане на бетонови бордюри. Благодарение на ремонта хората в района ще имат възможност за нормален достъп, тъй като до момента улицата бе покрита с баластрова настилка.

Бетонови стълби вече ще свързват горното и долното ниво в зоната на църквата в квартал „Долни Воден“. Районът е с голяма денивелация. Досега нивата бяха разделени със стръмен участък, наподобяващ малко дере. Изграждането на стъпалата вече е в действие, а след като строителите приключат с тях ще продължат с асфалтиране на участъка в долната му част. Целта на стълбите е да се осигури директен достъп на гражданите, а полагането и на асфалт ще осигури нормално ползване на имотите им.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?