49

Община Асеновград – в готовност за предстоящия снеговалеж

Прогнозите са за застудяване и обилни снеговалежи през предстоящите почивни дни.

Във връзка с прогнозите за застудяване и обилни снеговалежи през предстоящите почивни дни, община Асеновград информира шофьорите да излизат с автомобили, подготвени за зимни условия. Поради закъснялото настъпване на есенния сезон, листата на дърветата все още не са опадали, което е предпоставка за счупване на по-тънки клони, в случай на натрупване на мокър сняг.

Община Асеновград е създала организация с дежурни екипи, които да реагират своевременно както за почистване на пътищата, така и за разчистване на паднали клони и дървета, затрудняващи движението в равнинната или планинската част от района.

Специализираните машини за снегопочистване са в готовност. Допълнително им са осигурени всички средства и приспособления за почистване на пътното платно.

В случай, че не се налага, общинското ръководство съветва шофьорите да не пътуват. Ако излизането е наложително, то тогава, колите да бъдат оборудвани с необходимите зимни гуми, вериги и други принадлежности. Водачите на превозни средства да шофират внимателно, със съобразена скорост. Да не предприемат рискови маневри, с цел да не се създават задръствания заради аварирали автомобили или възпрепятстване на снегопочистването. Призовават се хората да сигнализират своевременно на спешния телефон 112, както и на online портала за сигнали – ТУК.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Йови

Йови

24.11.2023 | 18:13

Хахха с тази машина ли се готвят за зиманата

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?