Следвайте ни

Община Асеновград сади 100 дървета

Ще бъдат засадени и 10 000 цветя

viber icon

Близо 100 дървета ще бъдат засадени в паркове и по улици, където са били премахнати дървесни видове в Асеновград. Планирано е да бъде залесено с брези, гинко билоба, липа, чинар и други. 

Местоположението им ще бъде съобразено така, че кореновата им система да не пречи и да не създава проблеми на улици, сгради и тротоарна настилка. В централната градска част и в голяма и малка алея на парковете, както и в други квартали на града ще бъдат засадени и цветя. За целта ще бъдат поръчани общо около 10 000 броя - бегонии, парички, винки и други.

Подновени ще бъдат растителните видове във висящите кашпи в центъра на Асеновград. Там ще бъдат засадени каскадни винки. В общо 20 броя саксии ще бъдат засадени около 400 броя цветя. Планирано е старите храсти да бъдат подновени с нови.

Предпролетно ще бъде осъществена поддръжка на растителността по кръговите кръстовища на територията на Асеновград. На местата, на които има нужда, ще бъдат подкастрени сухи клони на дървета, а изсъхналите дървета ще бъдат подновени с нови.

През изминалата есен бяха засадени 7 000 теменужки и 5 000 лалета, които трябва да цъфтят в момента. Близо 400 000 лева ще отдели община Асеновград за озеленяване на паркове и архитектурна растителност през 2020 г., съгласно сключен през месец октомври 2019 г., двугодишен договор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?