Следвайте ни

Община Асеновград проговори за инцидента с 3-годишното момченце

viber icon

Във връзка с инцидента с пострадалото дете на стадион в асеновградския квартал „Долни Воден“, община Асеновград информира, че обектът е публична общинска собственост. Тренировъчната врата, която е паднала върху момченцето, е преместваема и за поставянето й няма разрешение от общинската администрация.

Стадионът е отдаден за ползване на ФК „Сокол“ – „Долни Воден“ със срок до 30.06.21 г. В Общински съвет - Асеновград е входирана докладна-записка от футболното ръководство на гореспоменатата организация за преотдаване на обекта. Клубът получава и финансиране за поддръжката на съоръжението – косене, очертаване и други, с цел игрището да се подготвя за провеждане на футболни срещи.

На стадиона има и други - постоянни врати за игра, които са безопасно монтирани. Обектът се заключва, а към този момент преместваемите футболни врати са премахнати от игрището. От общинската управа увериха, че ще бъде извършена цялостна проверка на всички футболни обекти и потенциално опасните съоръжения ще бъдат премахнати, за да не се стига повторно до подобни инциденти.

По отношение на причините и вероятностите за възникване на неприятната ситуация, община Асеновград няма право да коментира, тъй като е образувано досъдебно производство и се провежда разследване.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?