49

Община Асеновград поиска от НКЖИ реорганизация на графика за сутрешните влакове към Пловдив

Община Асеновград изпрати писмо до генералния директор на НКЖИ, директора на поделение УДВГД - Пловдив, Холдинг БДЖ ЕАД - София и до директора на Поделение "Пътнически превози" - Пловдив. Причината за писмото бе стартирането на учебната година и съвпадащите строителни дейности, изпълняващи се в железопътния участък от гара Крумово до гара Пловдив, което пък, от своя страна, стана причина учениците да закъсняват за първия учебен час с между 15 и 30 минути.

В писмото бе отправена молба да се реорганизира графикът на ремонта така, че пътническият влак от Асеновград за Пловдив в 06:25 часа да изпълнява превоза директно до ЖП гара Пловдив.

Отговорът, който община Асеновград получи от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“, е следният: „Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура“ е Бенефициент по проект „Развитие на железопътен възел - Пловдив“, финансиран с европейски средства по Механизма за свързване на Европа и държавния бюджет“. Цялостната реализация на проект „Развитие на железопътен възел Пловдив“ е от изключителна важност за икономическото и социално развитие на град Пловдив и същият ще допринесе за модернизацията на съществуващата инфраструктура, съгласно европейските стандарти и транспортни политики. Строителството се изпълнява на три етапа.

Към настоящия момент се изпълняват строително-монтажни работи по железопътната инфраструктура в рамките на собственост на ДП НКЖИ, като договорните отношения със строителя изискват осъществяване на транспортирането на пътници само в железопътния участък от гара Крумово до гара Пловдив. Съгласно одобрената технология за работа и работен график се очаква влаковото движение в железопътния участък от гара Крумово до гара Пловдив да бъде възстановено до 16.11.2022 г.".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Петков

Петков

26.10.2022 | 19:53

Напълно чиновнически и безсмислен отговор с нищо не отговарящ на предложението на общината.С други думи трайте до 16.11. 2022г.Съмнявам се ,че тогава ще възстановят нормалното движение на влаковете .Ще бъде чудо.Препоръчвам на община Асеновград да иска удвояване на ж п линията Крумово -Асеновград.Така ще има много добро и сигурно обслужване с влакове.

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?