Следвайте ни

Община Асеновград домакин на кампания за безплатни очни прегледи

viber icon

Община Асеновград и МБАЛ – Асеновград са в партньорство с Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и „Байер“ – България в кампания за превенция заболявания на очите. Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.

Националната скринингова кампания за очни прегледи е под надслов „Зрението е всичко! Прегледай се!“. Асеновград е един от 42 града, избрани да бъдат част от инициативата. Кампанията си поставя амбициозната задача да обхване най-уязвимите групи от населението у нас: децата и хората около и над 50-годишна възраст.

Прегледите ще се осъществяват в мобилен очен кабинет, който ще проведе 3-месечно пътуване в различни градове на страната. Офталмолози ще консултират безплатно и деца, и възрастни хора. Часовете на кампанията са от 09:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:00 ч. до 16:00 ч. Ще бъдат прегледани общо межди 45 и 50 възрастни пациенти за деня и още толкова деца.

Часовете ще се записват през около 10 минути. Мобилният кабинет в Асеновград ще бъде позициониран пред МБАЛ – Асеновград. Там ще се преглеждат възрастните хора. За децата е осигурен друг специален кабинет в самата болница. Информация къде се намира ще бъде предоставяна на регистратурата на лечебното заведение.

За да не се получи струпване на пациенти и опашки от чакащи, е необходимо предварително записване на желаещите. Телефонният номер, на който може да се регистрирате, е 0331 20 416 – от 09:00 ч. до 19:00 ч. в работни дни. Очните прегледи ще са безплатни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?