2374
Следвайте ни

Новата велоалея в Асеновград ще има красив маршрут

Изпълнява се първи етап

viber icon

Стартира изграждането на велоалеята  в Асеновград. Тя е с дължина 682 метра и започва от  Читалище „Родолюбие” , като ще се движи покрай речното корито и през подлеза на пазара ще води до Градския басейн. Зам.-кмета инж. Димтров посочи още, че -  „Това е първия етап от изпълнението на велоалеята. Тази година има предвидени средства за реализацията от моста на хотел „Асеновец“ до моста на пазара. В следващата календарна година се надяваме общинския съвет да отпусне останалите средства за реализирането на останалата част, т.е. до щанги залата и плажа“.

Инвестицията е за 268 хиляди лева с ДДС. Тази година имаме предвидени 170 хил. лв., които са достатъчни за да се реализира проекта до моста на пазара. Движението ще бъде двупосочно, ще бъде направено с така наречения цветен асфалт, от страни с жълти пътни ивици, които да играят ролята и на маркировка, а от страна на реката ще бъде направена нова ограда, която да предпази велоалеята и всички жители и гости на гр. Асеновград. 

Относно премахнатите дървета в района на велоалеята, това са тополи и преди да се предпремат дейности по отсичането им е била извършена проверка от отдел „Екология“ на община Асеновград, от която проверка е било установено, че дърветата са стари и сред тях няма защитени видове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Коко

Коко

02.12.2021 | 19:48

Тези луди ли са, или ако не са задължително на психолог. За каква алея, говорят 600м. Ха Ха . Това по скоро звучи да заграбим едни пари, уж за алея,а да не говорим, че с тразаните дървета могат да направят такава алея до Пловдив.

Отговори
0 0
Вело

Вело

10.12.2021 | 13:31

Коко, алеята засега ще е 375 м. ТОП ВЕЛО АЛЕЯ, В ЕВРОПА НЯМА ТАКАВА! Марица продължават с малоумните заглавия...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?