49

Номинираха д-р Христо Грудев в конкурса "Кмет на годината"

Кметът на Община Асеновград Христо Грудев е номиниран в конкурса "Кмет на годината" Накратко в рамките на няколко изречения общината припомня приноса на градоначалниказа развитието на града в отминаващата вече година - по категории от националния конкурс "Кмет на годината". Инициативата е организирана от kmeta.bg. Как може да подкрепите доктор Грудев в надпреварата, като гласувате за него, вижте ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/kmetat-na-asenovgrad-d-r-grudev-nominiran-v-konkursa-kmet-na-godinata . Ето и направеното по различните категории:

– "Развитие на спорта": подобри се осезаемо състоянието на стадион "Шипка" в Асеновград; построи се чисто нова спортна зала в село Тополово; направи се основен ремонт на залата за вдигане на тежести "Иван Веселинов"; кандидатствано е пред Министерството на младежта и спорта за финансиране за ремонт на спортна зала "Асеновец"; Асеновград приема домакинството и е организатор на големи спортни мероприятия ежегодно; подпомагат се финансово спортни клубове, развиващи дейността си на територията на общината.

– "Туризъм и култура" - започна цялостен ремонт на НЧ "Родолюбие", с което ще се запази автентичността на сградата, но ще се подобри безопасната й експлоатация; ежегодно се подпомагат културни дейци и творци, издаващи свои произведения; организират се мероприятия с акцент върху местните състави, с цел да им се предостави възможност за изява; финансират се участия на асеновградчани в различни национални и международни форуми.

– "Градска среда" - с европейски средства се ремонтира изцяло от основи централният площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград, като се търси финансиране и за реализация на втория етап от проекта, обхващаш пешеходното разстояние от НЧ "Родолюбие" до сградата с "Орела"; асфалтират се и се подмени водопроводната мрежа на няколко улици; предстои асфалтиране на пътни участъци в града и населените места, както и отремонтиране на тротоарни настилки; изгради се велоалея.

– "Зелена община" - подобрява се визията на Градския парк; предстои обновяване и на така наречения от местните "кучешки парк"; в парка между булевард "България" и ЖП гара се монтира осветление и се асфалтираха алеи; на гражданите са предоставени контейнери за разделно събиране на отпадъците, жълтите от които вече се почистват шест пъти в месеца; непрекъснато се засаждат дървета и храсти и се оформят цветни фигури в различни части на града.

– "Смарт сити" - все повече се подобрява комуникацията между граждани и администрация чрез предлагане на различни услуги, извършвани по интернет, сред които - плащане на данъци, входиране на документи по е-mail, както и подаване на сигнали и предложения чрез новосъздадената онлайн платформа.

Новини и подробности за направеното по различните теми ще откриете на общинския сайт.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Джорджо

Джорджо

18.09.2022 | 15:30

Никога Асеновград не е бил толкова мръсен и неугледен и за награда кмет на годината. Наистина живеем в абсурдна държава

Отговори
3 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?