Следвайте ни

Незаконно сметище край Асеновград

viber icon

Районът на новото гробище край Асеновград е залят с боклуци. Мястото в близост до Околовръстния път от години се използва като сметище и складира както битов, така и строителен отпадък. Незаконното сметище е било почистено през декември, но въпреки усилията на общината боклуците се трупат отново.
 
„Опитваме да се справим с проблема, като почистваме периодично. Извършваме проверки с инспектори от полицията и при залавяне на нарушители съставяме актове. Голяма част от хората, които изхвърлят отпадък, са от ромски произход, има също фирми със строителни отпадъци“, каза по БНТ Дора Манолова – началник на отдел „Екология“ в община Асеновград.
 
Размерът на глобите е от 50 до 500 лева. По думите й е много трудно да се събират наложените глоби и въпреки съставените актове, събираемостта е нулева.
 
Манолова опроверга информацията, че през 2020 г. на община Асеновград са съставени три констативни протокола по Закона за управление на отпадъците. 
 
„За 2020 година община Асеновград е изрядна. По наша вътрешна проверка и след съвместни проверки с РОИСВ-Пловдив нямаме нито един съставен акт или издадени наказателни постановления за нерегламентирани замърсявания“, заяви тя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?