3906

Наградиха победителите в конкурса „Най-вкусни станимашки сармички“

Вижте имената на най-добрите кулинари тази година.

Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в най-апетитния конкурс, обявен от община Асеновград – „Най-вкусните станимашки сармички“. Дамата печели шампионското място за втора поредна година. Общо 7 ентусиасти се престрашиха да покажат пред широката публика своите кулинарни умения. Всички аранжировки бяха интересни и добре оформени, красиво подредени и декорирани по нестандартен начин.

Инициативата вече е традиция за Асеновград и всяка година участват и жени, и мъже. Втората награда в конкурса си заслужи Анка Арабаджиева, а трета се нареди Мария Гюрева. Безапелационен победител в допълнителната категория - на лозовите сарми – стана Кристина Чолакова.

Класираните на призовите места получиха специални награди от община Асеновград – торта, бутилка станимашко вино и специално подготвена поименна грамота, доказваща майсторлъка и кулинарните им умения. Журито, което беше изкушено от визията и вкуса на типичното само за асеновградския регион ястие, се състоеше от технолога Розалин Кръстев и главния готвач Минка Лангерова.

Наградите и грамотите бяха връчени на победителите от зам.-кметът по хуманитарните дейности в общината инж. Петър Петров. Той поздрави класиралите се на призовите места и благодари на всички участници за старанието, което са вложили, за да изпипат всеки детайл от своите кулинарни презентации.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?