Следвайте ни

Мъжка битка: Димитър Кумчев вдигна 100-килограмов овен за 21. път

viber icon

Асеновградчанинът Димитър Кумчев вдигна 100-килограмовия баш на победителя в тазгодишните народни борби в местността "Свети Трифон". Той стана шампион за 21-ви път след оспорвана битка с Венцислав Кацаров от пловдивското село Труд.

"Днес по време на традиционните народни борби край местността "Свети Трифон" наблюдавахме честна мъжка справедлива битка. Този обичай е специфичен за асеновградския край. Радвам се, че преди около 30 години се възобнови провеждането му. Честит и здрав да бъде победителят Димитър Кумчев и още дълги години да печели", каза пред присъстващите Грудев. Той връчи на спечелилия и парична награда от община Асеновград, както и червено вино от известна асеновградска винарска изба.

Тази година в народните борби в местността "Свети Трифон" се включиха повече от 100 участници от различни възрастови групи.

Кумчев има свой клуб по борба за деца в Асеновград. Той благодари на присъстващите, че подкрепят спортистите на Асеновград и "правят всичко възможно, за да пребъдат българските традиции и занапред".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

даа

02.02.2020 | 11:34

мъжка батка

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?