Следвайте ни

Легендарният файтон на Капитана си намери последен пристан

viber icon

Съдбата на легендарния файтон на Капитана в Асеновград вече е решена. Старинното возило ще има нов дом, където ще бъде съхранено по инициатива на гражданското сдружение „Станимашка фотографчийница“.

Идеята на общинското ръководство е файтонът да стане част от експозицията на Старинно училище „Свети Георги“ в Асеновград. За целта ще бъде направен навес в двора на музейната институция, който да го предпазва от неблагоприятни атмосферни условия.

В момента историческата ценност се намира в двора на Капитана. Състоянието му е отлично. До последно е бил в експлоатация. А малко преди Костадин Михайлов-Капитана да почине, го е освежил.

Припомняме, че гражданската инициатива „Станимашка фотографчийница“ организира дарителска кампания за откупване на файтона. Акцията приключи успешно - бяха събрани необходимите средства за целта. Сдружението планира да го дари на Общината, след като мястото за експозицията бъде пригодено за поставянето му.

„Надяваме се, след като това стане факт, да има много и най-различни събития, свързани с Файтона на Капитана, организирани в Асеновград", посочват инициаторите.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?