Следвайте ни

Купуват нова техника за депото в Асеновград

viber icon

Проведе се среща между кметовете от петте общини, участващи в сдружението за депото за твърди битови отпадъци (ДТБО). Домакин на дискусията бе градоначалникът на Асеновград доктор Христо Грудев. В срещата участваха кметове и представители на всички общини от сдружението - Куклен, Лъки, Първомай и Садово.

По време на заседанието се взе единодушно решение да бъдат закупени нови компактор и булдозер за нуждите на депото. Повод за това е, че старите машини вече са силно амортизирани. С новият булдозер ще бъдат пробутвани отпадъците, а ролята на компактора ще е да ги уплътнява. Целта е постигане на необходимата плътност, съгласно изискванията на комплексното разрешително на ДТБО.Новите машини ще са с много по-голям коефициент на производителност, което ще доведе до икономии при разходи, както за гориво, така и на човешки труд.

Предложението на администрацията за закупуване на оборудването бе одобрено от Общински съвет - Асеновград. За закупуването на новите машини ще бъде проведена процедура по Закона за обществените поръчки. Сумата за 1 брой компактор, с тежест на машината – 32 тона, ще е в размер до 733 437 лева без ДДС. За 1 брой булдозер с тежест на машината до 23 тона пък ще бъдат отделени до 600 440 лева без ДДС.Така, общата сума, която ще бъде ползвана, е в размер на 1 333 877лева. Парите са обезпечени от натрупаните средства от отчисленията, които всяка от петте общини внася за депониране на отпадъците си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?