Следвайте ни

Кметът на Асеновград с приветствие за Деня на будителите

viber icon

Кметът на Община Асеновград д-р Христо Грудев отправи поздравителен адрес по повод на Деня на будителите. Ето и неговото приветствие.:

Уважаеми директори, учители, книжовници, дейци на просветата, културата и науката, интелектуалци, жители на община Асеновград.

Приемете искрените ми поздравления по повод Деня на народните будители! Един от най-българските празници, ознаменуващ делото на родните просветители и книжовници. В паметта си пазим имената на стотици личности, които някога са отдали целия си живот да водят българите по стъпките към свободата на просветата и културата.

Гордея се, че днес, във времена на трудности и иновативни методи за просвещение на подрастващото поколение, Вие изпълнявате с несломим дух мисията си. Успявате да поддържате жива българщината. Борите се за съхраняване духовните ценности на нацията ни. На днешния ден се прекланям пред уменията Ви чрез словото да пробуждате ума и сетивата на наследниците ни.

„От само себе си не можем да станем мъдри!”, е казал Паисий Хилендарски. Следвайки тази негова фраза, искам да Ви пожелая здраве и сили, за да носите на плещите си новото време и да продължите подвига на народните будители от славното минало на България. Запазете просветителските идеали. Нека те пребъдат във времето! Бъдете хората, които ще изградят будни и развиващи се българи. Нека всички заедно работим за просвещението и националното самоосъзнаване на българския народ!

      

 

 

 

        

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?