2374

Кметът на Асеновград: Нека да докажем, че само съединението прави силата

Уважаеми съграждани,

Думата "съединение" в съвременния свят е придобила множество значения. През вековете тя е изменяла своята същност, но никога не е загубила истинската си стойност. Всеки ден си повтаряме как трябва да обединим силите си, за да живеем по-добър живот. Но тази важна от българската история дума притежава дълбок смисъл, който и до днес живее у всеки един от нас. Няма българин, чието сърце да не трепне, чувайки химна на България. Няма българин, който да не се вълнува от делата на героите, благодарение на които ние стоим днес тук с вас. Няма българин, който да не се гордее, когато българският трибагреник се развее високо у нас или другаде по света.

Да бъдем обединени, единомислещи, състрадателни и сплотени, имаме нужда точно сега. В този момент - момент на трудност и празничност, едновременно.

Често чувам, че да си обединител в днешно време е почти непосилно. Аз вярвам, че българската вяра устоява и на времето, и на предизвикателствата и неволите и пак успява да съедини дори най-разединените. Днес, когато честваме 137 години от съединението на Княжество България с Източна Румелия, Ви желая най-вече здраве. Нека си припомним как сплотено и в единност са живели нашите деди и заедно обединени да докажем на света, че само "Съединението прави силата"!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стани Мака

Стани Мака

06.09.2022 | 10:50

Стига клишета и нека,мека бе!Не може ли с две думи но искренни и честни!

Отговори
3 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?