Следвайте ни

Кметът на Асеновград д-р Грудев: Нека духът на Съединението ни дари със сила, надежда и вяра

viber icon

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев отправи поздравителен адрес към всички жители на града и региона по повод 6 септември - Съединението на България. Ето какво гласи той:

"Днес отбелязваме една от най-великите дати от българската история. На днешния ден нашите прадеди са дръзнали да обявят Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 6-ти септември 1885 г.българският народ отново доказва своето родолюбие, храброст и величие. Така, един смел народ от Балканите приковава вниманието на целия свят. 

В съвремието девизът, изписан на герба на Българи - „Съединението прави силата“- е по-актуален от всякога. Днес, пандемията от COVID-19 ни принуждава да бъдем физически далеч един от друг, но всъщност ни обединява. Вярвам, че това послание носи всеки един от нас в сърцето си, съхранявайки предавайки на бъдещите поколения любовта към дома и признателността към делата на нашите предци. Прекланям се пред величието на всички храбри българи, жертвали своя живот в името на Родината!

За мен е чест да отправя пожеланията си към Вас, именно в деня на българското обединение, когато в мислите и съзнанието ни гордо и патриотично отекват думите от националния девиз на България. Желая Ви здраве, воля и сплотеност, за да вървим заедно по пътя към европейското бъдеще на страната ни. Нека бъдем достойни граждани на своето време, а духът на Съединението да ни дари със сила, надежда и вяра, че можем да продължим напред!"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?