Следвайте ни

Кариерата над Асеновград брои 50 000 лв. глоба

viber icon

Кариерата за добив на мрамор в местността „Старите колиби“ над Асеновград ще трябва да плати глобата от 50 000 лв. за използване на количество взрив над разрешеното. Това става ясно от съдебно решение на Административен съд-Пловдив, което е окончателно.

Глобата е наложена от Министерството на енергетиката, което е предоставило въпросната кариера на концесия на фирма „НВГ Кариери“ ООД. Наказателното постановление е потвърдено от Районния съд в Асеновград, то е обжалвано от фирмата пред Административния съд в Пловдив и днес бе потвърдено.

Сигналът за взривовете е подаден от игуменката Юлита на манастира  "Св. Петка" край Мулдава на 8 януари 2019 г, става ясно от съдебното решение. Последвала проверка по документи от Министерство на енергетиката и съставили на място констативен протокол, установяващ, че при взривни работи на  4.06.2018 г. употребеното количество взривно вещество е 105,62 кг, което надвиша максимално допустимото за едно взривяване на един сондаж или в една серия от 60 кг. Тези факти са приети за безспорно установени въз основа на показанията на свидетелите и писмените доказателства, става ясно от съдебното решение.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?